MIKA-6E-G.V / gravitációs parapetes váltószelepes fűtőkészülék

6 kW-os gravitációs / parapetes / ionizációs / egyedi lokális / váltószelepes fűtőkészülék
Főbb jellemzők

A MIKA készülékcsalád azon tagja amelyik Auróra vezérlő panellel szerelve és régi parapetes konvektor helyére felszerelhető. A garvitációs készülékeinket maximum 50 cm-es falvastagságig javasoljuk. A felett a MIKA-6EU TURBÓ ventilátoros készülékeinket ajánluk. Képen látható parapet nem tartozék. Zárt égésterű, biztonságos, lakótértől elhatárolt levegő be- és füstgáz (C11) kivezetés. A MIKA-6E-G készülékhez képest ezen készüléken a V jelölés azt jelenti, hogy a fűtésigényen kívül a meleg víz ellátására is képes.

Legfőbb tulajdonságok, minősítés

Kis méret, magas hatásfok (95%) 3,5-6 kW közötti automatikus szabályozás. Egyenletes meleg, minimum 30%-os energiamegtakarítás mellett. Energia címkével és tanúsítvánnyal rendelkezik. Beépíthető egyszerűsített készülékcserével és/vagy tervezéssel. A konvektorokhoz képes alacsonyabb füstgáz hő, és káros anyag kibocsájtás.

Kivitelezés

A teljes rendszer 1-2 napon belül telepíthető. Szerviz partnereink közül többen rendszer kivitelezéssel is foglalkoznak. A készülék 1+1+1 év garanciájának feltétele, hogy az üzembe helyezést, garanciális szervizelést csak szerződött partnerünk végezheti. Szerviz partnereinket megtalálja az oldal tetején a Szerviz / Szerviz partnerek menüben.

Fontos

A fűtésrendszer minden esetben legyen túlméretezve, mert 10-12 kW-nyi radiátor is rárakható egy készülékre. Egy készülékkel 30-70 m2 -es lakás fűtése és a V jelű változatával a meleg víz ellátása oldható meg. Nagyobb terület fűtés igényéhez akár két készülék is beüzemeltethető. További információk a készülékről lentebb található.

0%

Energiamegtakarítás

A meglévő konvektoros fűtéshez képest minimum 30% megtakarítás.
0%

Hatásfok

A hagyományos konvektorok esetén a hatásfok 45-50% között mozog.
0%

Helymegtakarítás

A hagyományos konvektorok méretének 1/3-a a MIKA 6E-G.V készülék mérete. -61cmx47cmx24cm-

Melegvíz-ellátás

A MIKA-6E-G.V készülék alap paraméterei, jellemzői megyegyeznek a MIKA-6E-G készülékével. Alap paramétereket, jellemzőket lásd: MIKA-6E-G

A V jelölés egy váltószelepre utal, amivel a fűtés mellett meleg víz ellátásra is alkalmas. Lehetőség szerint a készüléket a lehető legközelebb szereljük a fürdőszobához, ezzel is csökkentve a csövezés hosszát és bonyolultságát.

Beépítve tartalmazza az összes kiegészítő szerelvényt (váltószelep+elektronikus szabályozás)

A rendszer működéséhez szükséges egy indirekt tároló felszerelése is a fürdőszobába. Léteznek olyan típusok, amelyek elektromos fűtő betéttel is rendelkeznek, így elektromos bojlerként is használhatóak. A váltószelep látja el a váltást a fűtés,- illetve a meleg víz funkció között az igényeknek megfelelően.

Egy 80 l-es tartály teljes felfűtési ideje hőfoktól és típustól függően 30-70 perc, az után fűtés 20-30 perc. A meleg víz ellátás elsőbbséget élvez, a 30-70 perces fűtéskiesés nem számottevő. A fűtésfunkció 24 órás intervallumot figyelembe véve kb. 10 óra.

Ahhoz, hogy a nyári üzemmódban - amikor csak melegvíz igény van - ne melegedjelek a radiátorok, a radiátorokhoz visszacsapó szelep szerelését javasoljuk.