MIKA-6EU HYBRID KON / ventilátoros turbócsöves kondenzációs fűtőkészülék

6 kW-os ventilátoros / turbócsöves / ionizációs / kondenzációs fűtőkészülék
Főbb jellemzők

A MIKA-6EU HYBROD KON változat annyiban tér el a MIKA-6EU és MIKA-6EU Turbó változatoktól, hogy a kimenő füstgáz páratartalmának kivonásával többlet energiát biztosít a radiátoroknak. Ennek értéke hozzávetőlegesen 7%. A V jelölésű változata - lásd: MIKA-6EU.V HYBRID KON, - a fűtésigényen kívül a meleg víz ellátására is képes.

Legfőbb tulajdonságok, minősítés

Kis méret, szezonális hatásfok (87%) 3,5-6 kW közötti automatikus szabályozás. Egyenletes meleg, minimum 35%-os energiamegtakarítás mellett. Energia címkével és tanúsítvánnyal rendelkezik. Beépíthető egyszerűsített készülékcserével és/vagy tervezéssel. A konvektorokhoz képest alacsonyabb füstgáz/hő, és káros anyag kibocsátás.

Kivitelezés

A teljes rendszer 1-2 napon belül telepíthető. Szerviz partnereink közül többen rendszer kivitelezéssel is foglalkoznak. A készülék 1+1+1 év garanciájának feltétele, hogy az üzembe helyezést, garanciális szervizelést csak szerződött partnerünk végezheti. Szerviz partnereinket megtalálja az oldal tetején a Szerviz / Szerviz partnerek menüben.

Fontos

A fűtésrendszer minden esetben legyen túlméretezve, mert 10-12 kW-nyi radiátor is rárakható egy készülékre. Egy készülékkel 30-80 m2 -es lakás fűtése és a V jelű változatával a meleg víz ellátása oldható meg. Nagyobb terület fűtés igényéhez akár két készülék is felszerelhető.

0%

Energiamegtakarítás

A meglévő konvektoros fűtéshez képest minimum 35% megtakarítás.
0%

Szezonális hatásfok

A hagyományos konvektorok esetén a hatásfok 45-50% között mozog.
0%

Helymegtakarítás

A hagyományos konvektorok méretének 1/3-a a MIKA 6EU készülékcsalád mérete. -61cmx47cmx24cm-

A kondenzációs minikazán 20-35 % megtakarításra képes egy régebbi típusú hagyományos gázkészülékkel szemben.

A felfűtési időszakban a készülék a maximális teljesítményen dolgozik mindaddig, amíg a visszatérő vízhőfok el nem éri a beállított értéket. (30-40 °C), majd kondenzációs üzemre kapcsol (csökkentett teljesítmény). A visszatérő ágból a szivattyú a másodlagos (kondenz) hőcserélőn keresztül áramoltatja a fűtőközeget az elsődleges hőcserélőbe. Az elsődleges hőcserélőből áramló 130 oC-os füstgáz és a visszatérő alacsony hőmérsékletű víz hozza létre a kondenzációt, mely folytán a kimenő füstgázban lévő gőzből kicsapódó víz többlet hője emeli a készülék hatásfokát!

Ha fűtés közben bármilyen hibát érzékel a készülék elektronikája, elzárja a gázt, a ventilátor 10 sec, míg a szivattyú 30 sec után áll le, kivéve. ha túlmelegedés miatt következett be. Ebben az esetben a szivattyú megy tovább mindaddig, amíg lehűl a kazán.

Amennyiben a készülék nem fürdőszoba közelébe kerül felszerelése és nem lehet közvetlenül a csatornába elvezetni a keletkező kondenzvizet, kondenzvíz átemelő beépítése szükséges. Felszerelését elsősorban előszobába vagy konyhába javasoljuk a hagyományos mini kazánnál magasabb zajterhelés miatt.

A fűtésen kívül a melegvíz ellátására alkalmas változatát lásd: MIKA-6EU.V HYBRID KON