Fűtésrendszer kiépítése MIKA kazánokhoz

Fogyasztóknak és Kivitelezőknek fontos információk, ugyanis a nem megfelelően kiépített rendszerből adódó hibákra a Gyártó nem vállal készülék garanciát.

Fontos, hogy a használati útmutatókban található fűtésrendszer kiépítésére vonatkozó GARANCIAJEGY a készülék beüzemelése előtt legyen kitöltve. Ezt a beüzemelő szerződéses Partnerünk kérni fogja a Fogyasztótól, illetve a Kivitelezőtől. Ennek a GARANCIAJEGYNEK a kitöltésével a Kivitelezőnek rendszergaranciát szükséges vállalnia ahhoz, hogy a készülék garanciája biztosítva legyen.

A fűtésrendszer kiépítésnél milyen fontos szempontokat kell figyelembe venni? Ha Ön Fogyasztóként olvassa, az alábbiakat még a rendszer tervezése előtt a Kivitelezővel mindenképpen egyeztesse.

1., A rendszer kiépítésénél a gerincvezeték rézcső esetében minimum 18-as, míg ötrétegű műanyag cső esetében minimum 20-as belső átmérőjű legyen.

2.,  A rendszerben legyen feltöltő csap és a közelében nyomásmérő óra.

3., A készülék teljesen leválasztható legyen a rendszerről, rendelkezzen megfelelő elzáró-ürítő, töltő szelepekkel és automata légtelenítőkkel.

4., Melegvizet biztosító váltószelepes MIKA készüléknél a radiátorokhoz visszacsapó szelep beiktatása szükséges a miatt, hogy a nyári üzemmódban a radiátorok ne melegedjenek vissza.

5., Padlófűtéses, illetve padlófűtés és radiátoros vegyes rendszereknél a padlófűtésbe keringő víz hőmérsékletét hőcserélővel le kell csökkenteni, ugyanis a kazán megfelelő beállítás esetén 60-70 fokos vizet állít elő. A padlóban keringő víz hőmérséklete a 60-70 foknál kevesebb kell legyen, viszont a MIKA beállításánál 60-70 fok alá nem szabad vinni a kazánban keringő víz hőmérsékletén, mert akkor kondenzálódás fordulhat elő. A túl alacsony hőmérsékletből adódó meghíbásodásokra a gyártói nem tud készülék garanciát vállalni.

6., A ventilátoros parapetre szerelt MIKA készülékeknél fontos, hogy a parapet szélrácsa telibe lyukacsos legyen. A gravitációs MIKA készülékeknél maradjon a régi konvektornál felszerelt zárt végű szelrács.