Garanciális feltételek

Technorgáz Kft. garanciális feltételek

GARANCIAVÁLLALÁS FELTÉTELEI

A Gyártó a MIKA kazán összes típusára (MIKA-6EU, MIKA-6EU Turbó, MIKA-6E KON) 1+1 év garanciát vállal, mely az üzembe helyezés napján kezdődik. Egy év múlva egy fizetős rendszer és készülék átvizsgálás után kezdődik a 2. év.

Az üzembe helyezést, éves karbantartást és a jótállási jegy érvényesítését kizárólag a Technorgáz Energiaipari Kft által feljogosított, a szervizjegyzékben szereplő cégek ill. szakemberek végezhetik.

A fűtés rendszer kiépítését követően teljes rendszer átmosást (több órán át tartó magas hőfokon való járatás) írunk elő – radiátorokban lévő zsíros, olajos szennyeződés eltávolítása miatt – vegyszeres tisztító folyadékkal (pl. fernox), elkerülve ezzel későbbi műszaki problémákat (zajos szivattyú, kazánzúgás, kazándugulás), melynek elhárítása nem garanciális feladat. ezt megelőzendő ajánlott iszapleválasztó beépítése a rendszerbe. (Ajánlott típus: omega mágneses vízszűrő). a tisztítási folyamat után kérjük a folyadék teljes lecserélését fagyállós, adalékolt Fűtőközegre mely meggátolja az esetleges fagyási károkat illetve megelőzi az áramlási problémák kialakulását.

Amennyiben az előzőekben leírtak nem kerülnek elvégzésre, egy hónapon belül jelentkezhet egy rendszerdugulás, melynek elhárítása nem garanciális feladat, költsége a fogyasztót terheli.

A rendszer feltöltését minden esetben fagyálló fűtővízzel (- 20 C-ig) végezzük. Így egy esetleges fűtésleállás vagy gázkimaradás esetén sem kell tartani a rendszer károsodásától.

A radiátorok betervezésénél figyelembe kell venni, hogy nagyon kis víztérrel rendelkeznek, így minden esetben túl kell méretezni a rendszert (10-12 kW-nyi radiátor rá terhelhető a készülékre), ezzel is biztosítva a gazdaságos felfűtést.

A vízáramlás biztosítása érdekében két radiátornak mindig üzemelnie kell! Ezért függetlenül a radiátorok számától nem javasoljuk hőfokszabályozó szelepek (thermo fejek) felszerelését a radiátorokra, mert bezavarják a készülék és a szoba termosztát működését.

Ha a fűtőkészüléket lezárt radiátorok mellett üzemeltetik, az a károsodását okozhatja, amire a garancia nem vonatkozik.

A rendszer kiépítésénél a gerincvezeték rézcső esetében min. 18-as, míg ötrétegű cső esetében min. 20-as átmérőjű legyen.

Ennél kisebb átmérőjű csővezeték esetén áramlási problémák jöhetnek létre, így többlet hő keletkezik, mely akár a készülék (kazántest) és a szivattyú károsodását is okozhatja. Ennek javítása nem garanciális.

Célszerű légtelenítési pontok kialakítása automata légtelenítőkkel.

Minden esetben elzáró szerelvénnyel kell ellátni a fűtési előremenő és visszatérő vezetéket, hogy a készülék leválasztható legyen a rendszerről.

Az első felfűtés megközelítőleg 1 óra. A lakás hőegyensúlya kb. 3-4 nap alatt áll be! Ezt követően kerülhet beszabályozásra a készülék (égőnyomás beállítása) a lakás hőigényéhez igazítva. Ezt kizárólag szervizpartnerünk (lásd. weblap) végezheti el! Ezzel egy időben ki kell tölteni a beüzemelési jegyzőkönyv (lásd. gépkönyv) mind két példányát, mely gyártói példányának visszaküldése Cégünk felé garanciális feltétel (a beüzemeléstől számított max. 1 hónapon belül).

A 30 napon túl beérkezett jegyzőkönyveket nem fogadunk el garanciális beüzemelésként.

TILOS a biztonsági rendszer kiiktatása, megrongálása!

Nem érvényesíthető a jótállás, ha a meghibásodás szabálytalan beüzemelés, rendeltetés ellenes használat, és átalakítás, szakszerűtlen kezelés vagy rongálás következménye.

A jótállás akkor sem érvényesíthető, ha az üzembe helyezés ténye, dátuma nem igazolt.

Az elveszett jótállási jegyet csak írásbeli (e-mail) kérelem alapján, 5 000 Ft-os pótdíj befizetése után (számla alapján), az eladás napjának hiteles igazolása és a termék adatainak (gyártási év, szám, stb.) pontos megküldése esetén tudjuk pótolni.

A rendszer kiépítésével ill. a készülékkel kapcsolatos bővebb információ Gépkönyvünkben található.