Garanciális feltételek

Technorgáz Kft. garanciális feltételek

GARANCIAVÁLLALÁS FELTÉTELEI

A Gyártó a MIKA kazán összes típusára (MIKA-6E-G,MIKA-6E-GM, MIKA-6EU, MIKA-6EU Turbó, MIKA-6EU HYBRID KON), a 2021. január 1-e előtt üzembehelyezett készülékekre 1+1 év, a 2021. január 1-től üzembehelyezett készülékekre 1+1+1 év garanciát vállal, mely az üzembe helyezés napján kezdődik. A garancia feltétele, hogy a beüzemelést kizárólag szerződött szervizpartnerünk végezheti, a beüzemelésnek a vásárlástól számított maximum 12 hónapon belül, illetve a felszerelést követően maximum 2 héten belül kell megtörténie.

A kétszer egy év garanciahoszabbítás feltétele az évenkénti dijköteles évfordulós karbantartás elvégeztetése, amit szintén csak szerződött szerviz partnerünk (lásd. weblap Szerviz partnerek) végezhet el. 30 napos túlcsúszás engedélyezett a karbantartások elvégzésénél, azon túlmenően már nem hosszabbitható a garancia a készülékre. Éves karbantartás elvégzésére az évforduló előtt 60 nap, illetve után 30 nap, azaz öszesen 90 nap áll rendelkezésre. 

A digitális üzembe helyezést, garancia érvényesítését, éves karbantartást, garanciális javításokat kizárólag a Technorgáz Energiaipari Kft által feljogosított, a szervizjegyzékben szereplő Szerviz partnerek - cégek ill. szakemberek - végezhetik. Cserélt alkatrészeknél a garancia feltétele, hogy az alkatrészek cseréjét szintén csak a szervizjegyzékben szereplők végezhetik.   

A fűtés rendszer kiépítését követően teljes rendszer átmosást (több órán át tartó magas hőfokon való járatás) írunk elő – radiátorokban lévő zsíros, olajos szennyeződés eltávolítása miatt – vegyszeres tisztító folyadékkal (pl. fernox), elkerülve ezzel későbbi műszaki problémákat (zajos szivattyú, kazánzúgás, kazándugulás), melynek elhárítása nem garanciális feladat. A tisztítási folyamat után a rendszerből a szennyezett folyadékot le kell engedni, át kell öbliteni és fel kell tölteni inhibitoros folyadékkal, mely megelőzi az esetlegesen még előforduló áramlási problémákat

Amennyiben az előzőekben leírtak nem kerülnek elvégzésre, egy hónapon belül jelentkezhet egy rendszerdugulás, melynek elhárítása nem garanciális feladat, költsége a fogyasztót terheli.

A MIKA-6EU készülékeknél a rendszert már nem szükséges feltölteni fagyálló fűtővizzel, mert a készülékben van fagyvédelem! Ehhez természetesen a készüléket kikapcsolt (OFF) állapotban is csatlakoztatni kell egy hálózati dugaljba. A MIKA-6E-GM és MIKA-6E-GM.V gravitációs készülékekhez - helyi adottságokat figyelembe véve - a fűtővízhez fagyálló adalék hozzáadása ajánlott. 

A radiátorok betervezésénél figyelembe kell venni, hogy nagyon kis víztérrel rendelkeznek, így minden esetben túl kell méretezni a rendszert (10-12 kW-nyi radiátor rá terhelhető a készülékre), ezzel is biztosítva a gazdaságos felfűtést.

A vízáramlás biztosítása érdekében két radiátornak mindig üzemelnie kell! Ezért függetlenül a radiátorok számától nem javasoljuk hőfokszabályozó szelepek (thermo fejek) felszerelését a radiátorokra, mert bezavarják a készülék és a szoba termosztát működését.

Ha a fűtőkészüléket lezárt radiátorok mellett üzemeltetik, az a károsodását okozhatja, amire a garancia nem vonatkozik.

A rendszer kiépítésénél a gerincvezeték rézcső esetében min. 18-as, míg ötrétegű műanyag cső esetében min. 20-as belső átmérőjű legyen.

Ennél kisebb átmérőjű csővezeték esetén áramlási problémák jöhetnek létre, így többlet hő keletkezik, mely akár a készülék (kazántest) és a szivattyú károsodását is okozhatja. Ennek javítása nem garanciális.

Célszerű légtelenítési pontok kialakítása automata légtelenítőkkel.

Minden esetben elzáró szerelvénnyel kell ellátni a fűtési előremenő és visszatérő vezetéket, hogy a készülék leválasztható legyen a rendszerről.

Az első felfűtés megközelítőleg 1 óra. A lakás hőegyensúlya kb. 3-4 nap alatt áll be! Ezt követően kerülhet beszabályozásra a készülék (égőnyomás beállítása) a lakás hőigényéhez igazítva. Ezt kizárólag szerviz partnerünk (lásd. weblap Szerviz partnerek) végezheti el! Ez a beüzemelés része, melyről kiállitásra kerül partnerünk által egy digitális beüzemelési jegyzőkönyv, melyet cégünk is és az ügyfél is e-mail-ben kap meg.

TILOS a biztonsági rendszer kiiktatása, megrongálása! TILOS és ÉLETVESZÉLYES a zárt égéstér megbontása a készülék müködésbe közben!

Nem érvényesíthető a jótállás, ha a meghibásodás szabálytalan beüzemelés, rendeltetés ellenes használat és átalakítás, szakszerűtlen kezelés vagy rongálás következménye.

A jótállás akkor sem érvényesíthető, ha az üzembe helyezés és karbantartások ténye, dátuma nem igazolt.

A rendszer kiépítésével ill. a készülékkel kapcsolatos bővebb információ a készülékhez mellékelt gépkönyvben illetve weboldalunkon található.