Eljött a tettek ideje! Létrehoztuk a Felelős Fűtésért Akciócsoportot!

A 100 százalékban magyar tulajdonú vállalkozásunk azt szeretné elérni, hogy a 25-30 évnél régebbi gázfűtéses berendezéssel felszerelt magyarországi ingatlanok tulajdonosai állami vagy uniós támogatást kaphassanak, hogy az elavult fűtési rendszerüket újabbra/korszerűbbre cserélhessék. Kezdeményezésünket több szakmai szervezet, például a Magyar Épületgépészek Szövetsége is támogatja és a legnagyobb szakmai portálok is hírét vitték az elmúlt hetekben-hónapokban!
 

IDŐZÍTETT BOMBÁN ÜLÜNK
 

A 20 ezer magyar lakásban jelen lévő vállalkozásunk a hazai gyártók, forgalmazók, valamint az állami döntéshozók támogatását szeretné megnyerni az ügynek, amely – hangsúlyozzuk – túlmutat a profitszempontokon. Egészen egyszerűen olyan rossz állapotban van – a becslések szerint körülbelül 1 millió hazai gázkészülék-, hogy szükségessé vált célzott, állami program kidolgozása, és állami ösztönzők bevetése a helyzet megfordítása érdekében! A helyzet komolyságát jelzi, hogy a szakmai becslések szerint az országban 4 millió darab gázkészüléket szereltek be az elmúlt fél évszázadban, és ezek tekintélyes hányada 30-40 (!) éves életkorú.
 

A Felelős Fűtésért Akciócsoport felállítását számos szempont indokolja, szerintünk az is, hogy a régi, gázos fűtőkészülékek 20-30 százalékkal többet fogyasztanak alacsonyabb hatásfok mellett. De ami még nagyobb baj, hogy balesetveszélyesek! Az elavult parapetek, a régi szigetelések és a karbantartás hiánya miatt könnyen kialakulhat szénmonoxid visszaáramlás, ami a mögöttünk hagyott téli szezonban is 19 honfitársunk életébe került.

Véleményünk szerint további veszélyforrás az is, hogy a 1970-es, 80-as években felszerelt gázkészülékekhez az alkatrész utánpótlás napjainkra szinte teljesen megszűnt. Az ezzel foglalkozó kisvállalkozások zöme a támogatás hiánya miatt nagyon nehéz helyzetbe került. A szerelők jobb esetben is régi fűtőtestekből szuperálják ki a szükséges anyagokat.


GÁZ LESZ, HA NEM LÉPÜNK!


A szakmai akciócsoportunk az szeretné elérni, hogy az állami, uniós ösztönzők segítségével évente 30-50 ezer lakásban sikerüljön kicserélni az elavult fűtőkészülékeket korszerűbbre.

A Felelős Fűtésért Akciócsoport szerint az 1 milliót megközelítő, legidősebb korú gázfűtéses berendezések cseréje politikától és gyártótól független, közös társadalmi ügyünk kell, hogy legyen! Az alulról jövő kezdeményezésünk ötletgazdáiként tisztában vagyunk azzal, hogy a legrosszabb minőségű gázfűtéses rendszerek cseréjét nem az érintett több százezer magyar család akarata hiúsítja meg, hanem az ehhez szükséges anyagi források – de legalábbis az önerő vagy a kedvezményes hitelek - hiánya. Ezért bízunk abban, hogy kezdeményezésünk értő fülekre talál úgy a gyártói, mint a döntéshozói és a fogyasztói oldalon!

CSAK A TÖMEG EREJÉVEL TUDUNK HATÉKONYAN FELLÉPNI AZ ILLETÉKESEKNÉL, IGY AKI EGYETÉRT KEZDEMÉNYEZÉSÜNKKEL CSATLAKOZZON  "A FELELŐS FŰTÉSÉRT AKCIÓCSOPORT" FACEBOOK OLDALUNKON!