MIKA-6EU TURBÓ / ventilátoros turbócsöves fűtőkészülék

6 kW-os ventilátoros / turbócsöves / ionizációs / egyedi lokális fűtőkészülék
Főbb jellemzők

A MIKA készülékcsalád azon tagja amelyik felszereléséhez elég egy 65 mm-es lyukat fúrni a falban, ezért nem kell hozzá építési engedély, továbbá nagy előnye, hogy nem csak ablak alá szerelhető fel. Kiegészítő elemeket rendelve hozzá (átalakító szűkítő cső és átalakító szűkítő elem csőhöz) FÉG-es parapetre is felszerelhető. Zárt égésterű, biztonságos, lakótértől elhatárolt levegő be- és füstgáz (C11/C13) kivezetés. A V jelölésű változata - lásd: MIKA-6EU.V Turbó, - a fűtésigényen kívül a meleg víz ellátására is képes.

Legfőbb tulajdonságok, minősítés

Kis méret, magas hatásfok (91%) 3,5-6 kW közötti automatikus szabályozás. Egyenletes meleg, minimum 30%-os energiamegtakarítás mellett. Energia címkével és tanúsítvánnyal rendelkezik. Beépíthető egyszerűsített készülékcserével és/vagy tervezéssel. A konvektorokhoz képes alacsonyabb füstgáz hő, és káros anyag kibocsájtás.

Kivitelezés

A teljes rendszer 1-2 napon belül telepíthető. Szerviz partnereink közül többen rendszer kivitelezéssel is foglalkoznak. A készülék 1+1+1 év garanciájának feltétele, hogy az üzembe helyezést, garanciális szervizelést csak szerződött partnerünk végezheti. Szerviz partnereinket megtalálja az oldal tetején a Szerviz / Szerviz partnerek menüben.

Fontos

A fűtésrendszer minden esetben legyen túlméretezve, mert 10-12 kW-nyi radiátor is rárakható egy készülékre. Egy készülékkel 30-80 m2 -es lakás fűtése és a V jelű változatával a meleg víz ellátása oldható meg. Nagyobb terület fűtés igényéhez akár két készülék is beüzemeltethető. További információk a készülékről lentebb található.

0%

Energia megtakarítás

A meglévő konvektoros fűtéshez képest minimum 30% megtakarítás.
0%

Hatásfok

A hagyományos konvektorok esetén a hatásfok 45-50% között mozog.
0%

Helymegtakarítás

A hagyományos konvektorok méretének 1/3-a a MIKA 6EU. Turbó készülék mérete. -61cmx47cmx24cm-

LEGFŐBB TULAJDONSÁGOK

KÉSZÜLÉK TULAJDONSÁGOK

TECHNIKAI JELLEMZŐK

Léptető motoros gázszelep, elektronika, keringető szivattyú (Grundfos) képviseli a vezérlőegységet.
A készülék hőmérsékletszabályzása teljesen automatikusan NTC-vel vezérelt, a lakás hőmérsékletét szoba termosztátszabályozza 0,5 °C-on belül.

Kombinált gázszelep: Honeywell Atmix gázszelep
Biztonság: Ionizációs lángőrzés, VTC hőmérséklet érzékelés

A készülék túlfűtés határolóval rendelkezik, ilyen esetben a készülék automatikusan leáll. Újraindítás a RESET gomb benyomásával lehetséges, de ezelőtt célszerű megvizsgálni a leállás okát, az esetleges hibát pedig kijavítani.

A fűtésen kívül a melegvíz ellátására alkalmas változatát lásd: MIKA-6EU.V TURBÓ.